Препоръчваме ви да посетите

Вие сте тук: к.к. Златни пясъци е популярна туристическа дестинация, уникална комбинация от море, прекрасен плаж и естествена гора, посещавана от много туристи от Румъния, Украйна, Полша, Германия и др. Курортът се намира на 17 км североизточно от град Варна и е част от природен парк Златни пясъци. Плажовете са покрити с кристално златист пясък и чисто синьо море.

К.к.Златни пясъци разполага с перфектни условия за отдих, развлечения, спорт и балнеолечение. Прекрасно място за отсядане с деца и спокойна почивка за възрастни. Освен естествената си красота, курорта се гордее с оживен нощен живот с множество барове, клубове и ресторанти, които отговарят на различни вкусове. Посетителите могат да се насладят на местната българска кухня или да изследват международни вкусове. Оживена крайбрежна алея с магазини и възможности за забавление, осигуряваща оживена атмосфера през деня и нощта.

Климатът е умерен. Средната температура на въздуха от май до септември е 18 – 28°C, а на водата – 18-24°C. Морският бриз винаги е приятен, особено през нощта, когато поддържа температурите по-ниски, за да осигури приятни сънища.

Златни пясъци се обслужва от няколко редовни автобусни линии на варненския градски транспорт /редовни от май до октомври/. Автобуси №9 и №109 свързват курорта с жп гара Варна, автобус №409 е връзката с международното летище Варна през центъра на града, а автобус №209 има връзка с други райони на Варна.

За повече информация: www.goldensands-bg.com

Св.св. Константин и Елена е един от най-популярните и красиви български курорти. Той е най-старият официално признат черноморски курорт. Един от основните й приоритети е наличието на седем минерални извора с дълбочина от 1800 до 2050 м и общ дебит 175 л/сек заедно с температура на минералната вода от 40°C до 60°C. Лечебните свойства на минералните извори са допринесли за развитието на спа и уелнес съоръжения в курорта, привличайки туристи, търсещи релаксация и подмладяване.
Плажовете са покрити с пясъчен златист пясък, отворени от май до октомври, предлагат различни развлекателни летни плажни забавления, което ви дава шанс да прекарате перфектна почивка на разумни цени.

Манастирът Св.св. Константин и Елена се намира в сърцето на едноименния морски курорт – благословен малък оазис от спокойствие, тучна зеленина и шума на близките изворни и поточни води; малък тих остров в центъра на живота, радостен шум и многоезична реч.

Поглезете се с разнообразни кулинарни ястия от националната ни кухня в ресторантите по цялата плажна алея.

За повече информация: www.visitstconstantine.bg

Аладжа манастир е пленителен исторически обект, разположен близо до к.к.Златни пясъци на българското Черноморие. Датиращ от 12 век, този средновековен пещерен манастир е изсечен в скалата на отвесна карстова скала, създавайки уникална и мистична атмосфера. Манастирът, посветен на Света Троица, е бил място за поклонение на християнски монаси и отшелници.

Посетителите на Аладжа манастир могат да изследват мрежа от свързани помежду си пещери, стаи и тунели, които някога са били използвани като параклиси, монашески килии и общи части. Мястото разполага с впечатляващи стенописи, разкриващи останки от живите средновековни произведения на изкуството, които са украсявали стените. През вековете манастирът е бил свидетел на различни културни влияния, включително византийски и готически елементи.

 • Разстояние от хотела: 5 минути с кола / 30 минути пеша

Град Варна често е наричан „Морската столица“ на България, оживен и разнообразен крайбрежен град, разположен на брега на Черно море. Служейки като основен културен, икономически и туристически център, Варна безпроблемно съчетава своята богата история с модерни удобства, което я прави завладяваща дестинация за посетителите.
С история, датираща от хилядолетия, Варна е дом на археологически съкровища, които демонстрират нейните древни корени. Варненският некропол, едно от най-старите гробни места в света, свидетелства за значението на града в древността. Археологическият музей във Варна съхранява забележителна колекция от артефакти, включително световноизвестното варненско злато, което дава представа за тракийското, гръцкото и римското наследство на региона.

Препоръчваме ви да посетите :

 • Археологически музей
 • Етнографски музей
 • Музей на модерната история
 • Ретро музей
 • Парк-музей „Владислав Варненчик“
 • Разннохристиянска базилика в Одесос
 • Големи и малки римски бани
 • Насипът на Аспарух
 • Фестивален и Конгресен център
 • Драматичен театър „Стоян Бъчваров“
 • Куклен театър
 • Опера Варна

Катедралата „Успение Богородично“

Разположена в сърцето на Варна, Катедралата се е превърнала в една от забележителностите на града.

Катедралата „Успение Богородично“ във Варна, България, е значима религиозна и архитектурна забележителност. Завършена през 1886 г., тази българска православна катедрала е пример за възрожденския стил. Неговата вдъхваща страхопочитание фасада се отличава със сложни стенописи и декоративни елементи, показващи художественото майсторство на периода.

Интериорът на катедралата е украсен със зашеметяваща иконопис и величествен иконостас, които допринасят за нейната духовна атмосфера. С централното си местоположение във Варна, катедралата служи като фокусна точка както за местните жители, така и за посетителите, предлагайки спокойно място за молитва и размисъл. Катедралата „Успение Богородично“ е не само място за поклонение, но и символ на културното и религиозно наследство на България.

Плажове и крайморски атракции:

Варненското крайбрежие е украсено с красиви плажове, като Морската градина е известна зона за отдих. Този обширен парк покрай брега, предлагащ съчетание от озеленени градини, крайбрежни алеи и открити атракции, е любимо място на всички варненци. Главният плаж на града, известен като Варненския плаж, е популярно място както за местните жители, така и за туристите, със златист пясък и разнообразие от водни спортове.

Разхождайки се из Морската градина ще минете покрай Пантеона – символ на загиналите в борбата с фашизма, открит летен театър с множество спектакли / програма може да откриете в интернет /, Обсерваторията и Планетариума.

Атракции за децата: Варненски зоопарк на открито, детски увеселителен парк, Делфинариум и екзотичен зоопарк терариум и др.

Делфинариум Варна е единствена по рода си атракция в България, която предлага целогодишно забавление за цялото семейство с представления с делфини. Делфинариумът предлага различни представления, от невероятната акробатика на делфините до плуване с делфини и игра с тюлени.

Разположен е сред зеленина в северната част на Варненската морска градина с прекрасна морска панорама. Открит е на 11.08.1984 г. и е символ не само на Варна, но и на туристическите атракции в България. Делфинариумът е задължителен в програмите на всички туристи, посещаващи българското Черноморие

За повече информация :  https://dolphinariumvarna.bg

Морски атракции

Предвид морското си значение, Варна може да се похвали с Военноморския музей, предлагащ поглед към военноморската история на България с експонати, вариращи от военноморско въоръжение до модели на кораби. Морското пристанище на града е оживен център, улесняващ морската търговия и служещ като отправна точка за морски круизи по Черно море.

Паметници на известни български личности

  • Военноморски Музей и кораб-музей „Дръзки“
  • Пристанище Варна
  • Фар на пристанище Варна

Заведения за хранене и развлечения:

Разнообразната кулинарна сцена на Варна отразява нейния статут на културна смесица. Градът предлага широка гама от ресторанти, кафенета и заведения за хранене, където посетителите могат да опитат традиционни български ястия, морски дарове и международна кухня. Оживеният нощен живот включва барове, клубове и крайбрежни заведения, което прави Варна оживена дестинация след залез слънце.

Grand Mall Varna – шопинг център, кино център и зона за хранене

  • Delta Mall – шопинг център, кино център и зона за хранене
  • Mall Varna – шопинг център, кино център и зона за хранене
  • Заведения за хранене на Пристанище Варна
  • Varna Fun Port – увеселителен парк за деца и възрастни

Фестивали и събития:

През цялата година Варна е домакин на различни културни събития и фестивали. Международният музикален фестивал „Варненско лято“ привлича известни артисти, а Международният балетен конкурс привлича балетни ентусиасти от цял свят. Тези събития допринасят за репутацията на града като културен център на Черноморието.

 • Международен музикален фестивал „Варненско лято“
 • Варненски филмов фестивал – Love is Folly
 • Международен балетен конкурс

Побити камъни

Естествено скално образувание, представляват варовикови колони с различна височина – от 5 до 7 м, дебелина – от 0,3 до 3 м и различно сечение. Изглеждат като „бити“ в пясъка, откъдето идва и името им. Колоните са без здрави основи, кухи и насипани с пясък. Някои от тях са изградени от различни слоеве с обща височина между 5 и 7 m.

Приблизителната площ на защитената територия, в която се намират „Побитите камъни” е 2,5 km2.

 

 • Разстояние от хотела: 45 минути с кола

Исторически парк – Неофит Рилски

За тези, които желаят да се докоснат лично до българската история, препоръчваме посещение на Исторически парк, в село Неофит Рилски.

Комплексът е туристическа атракция с културно-историческа насоченост, която представя различните народи, живели в България и епохите, в които са живели, от епохата на неолита и халколита, през тракийските племена, гръцките търговци, римските администратори, българските и Славянски заселници през 6-ти и 7-ми век, чак до първото и второто българско царство през 14-ти век.

Паркът включва множество реконструкции като тези на тракийски замък и гробници, римски амфитеатър, български и славянски селища, сгради от Първото българско царство и Второто българско царство.

 • Разстояние от хотела: 1 час с кола

Нос Калиакра

Нос Калиакра, разположен на българското черноморско крайбрежие е зашеметяваща местност, известна със своята природна красота и историческо значение. Предлагащ завладяваща гледка към морето, мястото е дом на останките от древна крепост, разкриваща богатата история на района.

Обявен за природен резерват, нос Калиакра се гордее с разнообразна флора и фауна, което го прави убежище за любителите на дивата природа. Посетителите могат да изследват археологически обекти, включително средновековна крепост, докато се наслаждават на живописните скали и чистите води. Уникалната комбинация от история и естествен чар на носа го прави задължителна дестинация по българското крайбрежие.

 • Разстояние от хотела: 1 час с кола

Ферма за черноморски миди – Дълбока

На север, в Добруджа, в един от най-чистите райони на българското Черноморие в красивия залив Калиакра се намира мидена ферма Дълбока. Тук се отглеждат екологично чисти черноморски миди, които се славят със своите вкусови качества и здравословни съставки.

 • Разстояние от хотела : 50 минути с кола

За повече информация : https://www.dalboka.eu/en/

Плаж Болата

Плаж Болата се намира между нос Калиакра и село Българево, на северното Черноморие на България. Плажната ивица е част от едноименния резерват, над който минава една от големите въздушни магистрали на прелетните птици от цяла Европа – Виа Понтика. Плаж Болата е известен и като място за гмуркане.

 • Разстояние от хотела : 1 час с кола

Допълнителна информация за всички гореизброени обекти и други, може да получите на рецепция.

Ще се радваме да ви бъдем полезни!

Ексклузивен бонус 
за всяка резервация

За всяка резервация, направена през нашия уеб сайт, получавате безплатно достъп до частен плаж с чадър и два шезлонга.

ЕКСКЛУЗИВЕН БОНУС